Thursday, January 14, 2010

3.21 pm - 14 Jan 2010 - pls come tomorrow...

salam wrbt

post ini adalah pengalaman. unik? mungkin biasa-biasa aja :)
seharusnya tika ini saya berada di dalam consultation class physiology.
bincang kembali akan test yang saya duduki minggu lepas.
kerana takdirNya, saya tiada di sana, tetapi di sini (rumah) mengarang satu post mengenai 'bagaimana saya di sini'. XD

al-kisahnya..

dengan gaya yg kurang bersemangat, pintu faculty of physiology (claimed as among the 1st faculties of physiology in central europe) saya tolak, di mana dalam kotak fikiran membayangkan selakan2 soalan yang mungkin kurang menarik untuk dibahaskan. hurm, masih ramai menungu di luar kelas. 2 orang malaysian sedang bercakap sesama sendiri, dengan gaya yang serius. saya: blur. usai sembang 'lebat' mereka, salah seorang daripada mereka menegur, 'eh, bawak extra shoes tak?'. astaghfirullah..saya tak terfikir pun nak bawak! maka akal yang separa pasif menjadi aktif, memikirkan cara 'membebaskan diri dari masalah yang dihadapi. 'err..dkt histology building ade jual shoe cover x?'..'xde kut'..'tak pe la..try tengok dulu'..

maka saya dengan langkah yang lebih 'yakin' bergegas ke histo building yang jaraknya around 50 meters away. panjat tangga. buka pintu itu dan ini. ...... . hasilnya: mengecewakan. otak kembali aktif..gi mana sihh (mcm mane ni??).. fine fine, kite buat muke tembok, masuk kelas pakai stokin je~~ (untuk pengetahuan anda, extra shoes diperlukan untuk memasuki lab physio, atas alasan mengelakkan lantai basah dek salji melekat di kasut biasa tika berjalan di luar). balik ke physio building, ada segelintir yang bernasib seperti saya. tiada kasut extra. (muke dah senyum dah..yes, ade geng!)

anyway, sebelum buat muke tembok, better tanya assistant lab tu dulu. 'err sir, im sorry, i didn't bring extra shoes'..'sorry, you should come tomorrow..' (ALAMAK!) '..err, what if i only wear stokings inside the class..'...'hurm, well it is no so save you know' ...(CISSS!!)..'err...ok, so tomorrow at what time i should come?'..'same as today, 2.15 pm'..

dengan langkah longlai, membawa diri balik semula ke changing room. PAP! idea nakal timbul. (nampak tong sampah). ahaaa..sure ad shoe cover yang dibuang. bole recycle ni. harini, berlaku satu tragedi seorang hensem menyelongkar tong sampah (kidding). dengan penuh keyakinan, tanya balik assistant tu..

'sorry..NO'

memang terase kecewa. fine, cuba memaniskan muka, mengambil beg, dan balik. haih, kena la hai datang esok. dalam keadaan kecewa sambil tunggu tram, tup ade benda menarik berlaku. tiba-tiba prof genetics diri datang mendekati. 'hye there..' oh, ingat pakcik ni dengan ak. sembang-sembang. sedikit merawat hati yang lara. alhamdulillah. dan again, another 'rare' things happened. seorang anak kecil jiran saya, perempuan. ketika saya men'daki' tangga ke tingkat 3, kedengaran riuh suara anak kecil mengomel. namun pabila lalu je sebelah saya, anak itu memberi salam (agak pelat)..'assalamoalaikom'..otot mukaku sekali lagi mengorak senyum sambil menjawab, walaikumsalam.

di sini, saya ingin ajak kawan-kawan. bila down tu, always be positive. insyaAllah dengan ujian yg Allah beri itu, hanyalah untuk 'meleburkan' dosa-dosa kita di dunia ini. dan insyaAllah, there are more interesting things around, so once you fall down, quickly stand up and move on :D

3 comments:

NuRuL HazLiaNa said...

huhuhu.....................

len kali ingt awl2.. hahaha....

tpi..think positif sgt bgus...!!!

pendamba_cinta said...

:)

timkid said...

wlupun still pening2 ngan cite tu,tpi cuba gak la adapt msj sebalik cite tu...
n 2x bca,da fhm =)
gud job tpi still kna asingkan cite2 tu...n abiskan cite ngan prof tu..n tetiba masuk pasai budak kecik kasi salam tu...so,mmg agak pening skit...

urm,u r writing ur own life,n things u earn for dat,bgus2...

like it (^_^)V