Wednesday, September 1, 2010

merdeka!

بسم الله الرحمن الرحيم

alhamdulillah. dah 53 kewujudan negara bangsa Malaysia.
alhamdulillah.

menyambut kemerdekaan dlm kesyahduan Ramadhan cukup style :)

eden tak de perkongsian bagus utk merdeka.
tp teringat kpd satu perbualan yg didengari.
dengar perbualan ni dalam radio.

DJ tu interview seorang veteran.
pom pam pom pam..bla..bla..bla
...
...
...

generasi muda tak sedar betapa susah kemerdekaan dicapai, mereka tak sedar (lebih kurang la salah satu isi penting perbualan tu). eden tibe2 rase bengang. hoit, sampai sekarang kut hafal lagu kemerdekaan. suke suki je claim org muda tak tau erti kemerdekaan. *jom test karoke lagu merdeka, ade brani??-kidding-*

maaf kpd pembaca yg tak sehaluan idea dgn saya. tp saya rasa jika mereka claim generasi muda gagal memahami erti kemerdekaan, maka generasi mereka gagal nak picture erti kemerdekaan yg sebenar kpd generasi kini.
-setiap mereka ada pandangan masing2, hurm-

p/s: habis je talk tu, channel tu mendendangkan lagu berunsur sex. ayuh, 'MERDEKA'! (-_-")

4 comments:

DLa MaTaSaN said...

ironi.

Anonymous said...

haha.sokong anda!

pendamba_cinta said...

:)

(>_*) said...

Merdeka yang sebenarnya terkandung dalam Ramadhan apabila kita bebas beribadat kepada Allah tanpa syaitan dan hawa nafsu yang telah diikat.